Kalvestek med rotgrønnsaker

Kalvestek med rotgrønnsaker fra Eventyrsmak

Ingredienser til 4 personer

Kjøtt:

1 kg kalvemørbrad

Grønnsaker:

750 g rotgrønnsaker (gulrot, kålrot, småløk, sellerirot) 2 rødløk

3 ss huldredråper

2 ss rognebærsirup

3 ss smør

Smørkrydder

Rødvinssaus

Slik gjør du

Kjøtt:

Krydre kjøttet med kjøttkrydder og pepper, brun det i en stekepanne og stek deretter i ovnen på 80 grader til en kjernetemperatur på 58-60 grader.

Grønnsaker:

Skrell og kutt grønnsaker i staver, løken deles i to og alt surres i en kjele med smør og smørkrydder til de er nesten ferdige. Rett før servering stekes disse raskt i en stekepanne til de får en gylden farge. Rotgrønnsakene kan også bakes i ovnen.

Rødløken strimles og surres i smør. Huldredråper og rognebærsirup tilsettes og kokes inn. Smak til med salt og pepper.

Server med en rødvinssaus og poteter etter eget ønske.

Forrige
Forrige

Kjøttsuppe med sopp

Neste
Neste

Kaffekos