Ingredienser

Til 4 personer:

6 store epler

2 ss granskuddsirup 3 ss eplegelé

8 ss brødrasp

3 ss sukker

5 dl kremfløte

Produkter fra Eventyrsmak:

Eplegelé og granskuddsirup

I tillegg trenger du:

Epler, sukker, brødrasp, kremfløte

 

Skrell og del eplene i terninger (uten kjernehuset), ha eplene i en kjele og tilsett granskuddsirupen. La dette koke på middels varme til eplene er møre, rør inn eplegeléen og mos eplene forsiktig. Det kan gjerne være igjen noen biter.

Ha brødraspen i en tørr stekepanne og brun dette forsiktig med sukkeret. Hvis ønskelig, tilsett også 1 ts kanel.

Stivpisk kremfløten og ha krem, brødrasp og epler lagvis i et glass eller en skål.

De klukket av latter da jeg snek meg rundt i granskogen om våren. Og da jeg begynte å fylle kurven med lysegrønne skudd, var det såvidt de klarte å stå på bena. Men den som ler sist, ler best. Det var ikke jeg som hostet og harket meg gjennom høsten, for å si det sånn.

Produkter fra Eventyrsmak

Eplegele

Eplegele

Eplegelé med kanel og vanilje – noen reiser lange omveier for å få tak i den.

Granskuddsirup

Granskuddsirup

Granskuddsirup fra Mjelhovd Gaard er et gammelt kjerringråd mot sår hals, hoste og heshet.