Ingredienser

Til 4 personer:

100 g spekeskinke

100 g spekepølse

4 egg

Smør

Smørkrydder

Rømme

Flatbrød

Produkter fra Eventyrsmak:

Spekeskinke, spekepølse, egg, smørkrydder, flatbrød, rognebærsirup I tillegg trenger du: Smør og rømme

Lag eggehakk av eggene.

Bland smørkrydderet med smør og rømme.

Server spekematen med rømme, flatbrød med urtesmør og en liten smak av rognebærsirup.

Han hadde det ikke lett - slakteren som elsket de firbeinte høyere enn oss som går på to. Visst kunne han sette den beste maten på bordet, og visst forsynte folk seg av fatet. Men han hadde alltid en tåre i øyekroken da han gjorde det en slakter må gjøre. Helt til han tok et valg. Heretter skulle han bare slakte dyr som hadde hatt det fint og flott. Og han bestemte seg for at kjøttet skulle bare gå til dem som satte pris på nettopp det. Siden har slakteren både sovet godt og solgt godt.

Produkter fra Eventyrsmak

Spekekjøtt av storfe

Spekekjøtt av storfe

Norsk Rødt Fe eller Charolais fra Bakke Gård.

Spekepølse av storfe

Spekepølse av storfe

Storfepølse i flere varianter: Tradisjon, med urter og granskuddsirup eller med hvitløk.

Rongebærsirup

Rongebærsirup

Rognebærsirup fra Mjelhovd Gaard er et nytt kjerringråd mot vond smak.

Flatbrød

Flatbrød

Flatbrød fra Gårdsbakeriet – tynne og fine, men med grove korn.

Økologiske Egg

Økologiske Egg

Økologiske egg fra lykkelige høner, alltid ferske og velsmakende.