Ingredienser

Pizzadeig:

3 dl lunkent vann 1/4 fersk gjær

2 ss olje

1/2 ts salt

3,5 dl siktet spelt 3,5 dl sammalt spelt

 

I tillegg trenger du:

Salt, gjær, olje, ost, små tomater, pizzasaus eller tomatsaus

 

Slik gjør du:

Rør ut gjæren i vannet og tilsett olje og salt. Tilsett melet til deigen er fast, men ikke tørr. La deigen stå og heve i 2-3 timer. Legg den på et bakepapir og klem den flat. Ikke bruk kjevle - da presses mye av luften ut av den. La deigen hvile i 20 minutter før du har på fyllet.

Fyll:

Pizzasaus / tomatsaus 150 g kalvekjøttdeig 1/2 rødløk
10 små tomater
150 g ost
1 ss pizzakrydder

Ha først på tomatsaus eller pizzasaus etter ønske, ha så på osten og legg den rå kjøttdeigen på i små biter. Ha på skivet rødløk og halve små tomater samt pizzakrydder.

Stek på 250 grader i 15-20 minutter.

Middelalderens munker forsto urtenes evne til å kurere tungsinn, latskap og rennende neser. Men også til å gi mat og drikke god smak. De forhatte heksene hadde også kunnskaper om plantenes legende effekt på sår og sykdommer. Velsignet være dem alle, tenker vi som er nåtidens hekser, her vi står og sanker våre egne urter 500 år etter.

Produkter fra Eventyrsmak

Pizzakrydder

Pizzakrydder

Pizzakrydder er nydelig når du vil ha italiensk smak. Inneholder gresk oregano, bergmynte og timian.

Storfekjøtt

Storfekjøtt

Storfekjøtt fra Bakke Gård

Storfekjøtt fra Bakke Gård – stykningsdeler av alle slag.

Økologisk Spelt, sammalt

Økologisk Spelt, sammalt

Økologisk spelt, sammalt.Grov spelt som passer veldig godt til brødbaking.

Økologisk Spelt, siktet

Økologisk Spelt, siktet

Økologisk spelt, siktet. Prøv det til pannekaker, vafler eller sukkerbrød!