Ingredienser
Til 4 personer:
1 kg kalvemørbrad
750 g rotgrønnsaker (gulrot, kålrot, småløk, sellerirot) 2 rødløk
3 ss huldredråper
2 ss rognebærsirup
3 ss smør
Smørkrydder
Rødvinssaus
Produkter fra Eventyrsmak:
Kalvemørbrad, huldredråper, rognebærsirup, smørkrydder
I tillegg trenger du:
Rotgrønnsaker, rødløk smør, rødvinssaus
Krydre kjøttet med kjøttkrydder og pepper, brun det i en stekepanne og stek deretter i ovnen på 80 grader til en kjernetemperatur på 58-60 grader.
Skrell og kutt grønnsaker i staver, løken deles i to og alt surres i en kjele med smør og smørkrydder til de er nesten ferdige. Rett før servering stekes disse raskt i en stekepanne til de får en gylden farge. Rotgrønnsakene kan også bakes i ovnen.
Rødløken strimles og surres i smør. Huldredråper og rognebærsirup tilsettes og kokes inn. Smak til med salt og pepper.
Server med en rødvinssaus og poteter etter eget ønske.
Han hadde det ikke lett - slakteren som elsket de firbeinte høyere enn oss som går på to. Visst kunne han sette den beste maten på bordet, og visst forsynte folk seg av fatet. Men han hadde alltid en tåre i øyekroken da han gjorde det en slakter må gjøre. Helt til han tok et valg. Heretter skulle han bare slakte dyr som hadde hatt det fint og flott. Og han bestemte seg for at kjøttet skulle bare gå til dem som satte pris på nettopp det. Siden har slakteren både sovet godt og solgt godt.