Ingredienser

Til 4 personer:

1 kg kalvemørbrad

750 g rotgrønnsaker (gulrot, kålrot, småløk, sellerirot) 2 rødløk

3 ss huldredråper

2 ss rognebærsirup

3 ss smør

Smørkrydder

Rødvinssaus

Produkter fra Eventyrsmak:

Kalvemørbrad, huldredråper, rognebærsirup, smørkrydder

I tillegg trenger du:

Rotgrønnsaker, rødløk smør, rødvinssaus

 

Krydre kjøttet med kjøttkrydder og pepper, brun det i en stekepanne og stek deretter i ovnen på 80 grader til en kjernetemperatur på 58-60 grader.

Skrell og kutt grønnsaker i staver, løken deles i to og alt surres i en kjele med smør og smørkrydder til de er nesten ferdige. Rett før servering stekes disse raskt i en stekepanne til de får en gylden farge. Rotgrønnsakene kan også bakes i ovnen.

Rødløken strimles og surres i smør. Huldredråper og rognebærsirup tilsettes og kokes inn. Smak til med salt og pepper.

Server med en rødvinssaus og poteter etter eget ønske.

Han hadde det ikke lett - slakteren som elsket de firbeinte høyere enn oss som går på to. Visst kunne han sette den beste maten på bordet, og visst forsynte folk seg av fatet. Men han hadde alltid en tåre i øyekroken da han gjorde det en slakter må gjøre. Helt til han tok et valg. Heretter skulle han bare slakte dyr som hadde hatt det fint og flott. Og han bestemte seg for at kjøttet skulle bare gå til dem som satte pris på nettopp det. Siden har slakteren både sovet godt og solgt godt.

Produkter fra Eventyrsmak

Storfekjøtt

Storfekjøtt

Storfekjøtt fra Bakke Gård

Storfekjøtt fra Bakke Gård – stykningsdeler av alle slag.

Rognebærsirup

Rognebærsirup

Rognebærsirup fra Mjelhovd Gaard er et nytt kjerringråd mot vond smak.

Smørkrydder

Smørkrydder

Smørkrydder til urtesmør eller til dip.

Huldredråper

Huldredråper

Nydelig dressing laget av granskuddsirup og epleeddik. Kan blandes med olje eller i rømmedressing eller brukes som den er.