Ingredienser

Brøddeig:

3 dl lunkent vann

3 dl sammalt spelt

3 dl siktet spelt

1 dl lunkent vann

1/2 pk fersk gjær

2 ts salt

8 dl siktet spelt

2 dl sammalt spelt 1 ss brødkrydder

2 ss granskuddsirup 

Eventyrsmak produkter:

Sammalt og siktet spelt, brødkrydder, granskuddsirup, knekkebrød, egg, smørkrydder, spekepølse, spekekjøtt, syltetøy, gelé, dugurdste

 

Slik gjør du

Bland dette og la det stå dekket med plast i 4 timer.

Rør ut gjæren i vannet og tilsett det i deigen. Ha i salt, brødkrydder og granskuddsirup. Rør inn melet litt etter litt, til deigen er fast, men ikke tørr. La deigen heve til dobbel størrelse, ca 3 timer. Kna den godt og ha den på stekeplate med bakepapir. Etterhev i ca 1 time og stek på 180 grader i 40 minutter.

Tips: for å sjekke om brødet er ferdig stekt, dunk på brødet på undersiden. Kommer det en hul lyd, er brødet ferdig. Server en ekte eventyrfrokost med brød, knekkebrød, eggerøre og urtesmør med urtekrydder, spekemat, ulike typer syltetøy og geléer og dugurdste. 

Jeg er en liten baker. Jeg elsker brød og søte kaker. Min lykke er at selv om jeg på deigen smaker, så forblir jeg en liten baker. En liten baker som elsker brød og søte kaker. 

Produkter fra Eventyrsmak

Spekekjøtt av storfe

Spekekjøtt av storfe

Norsk Rødt Fe eller Charolais fra Bakke Gård.

Bringebærsyltetøy

Bringebærsyltetøy

Inneholder bringebær, sukker og litt certo. Smaker hjemmelaget og er avhengighetsskapende. Nesten.

Helsprøtt knekkebrød

Helsprøtt knekkebrød

Helsprøtt knekkebrød fra Sigdal Bakeri finnes med tre smaker. Rug og speltkli, Speltflak og gresskarkjerner og Urter og havsalt. Sunt, godt og ikke minst helsprøtt!

Jordbærsyltetøy

Jordbærsyltetøy

Jordbærsyltetøy fra Bakke gård. Inneholder jordbær, sukker og litt certo. Smaker hjemmelaget

Spekepølse av storfe

Spekepølse av storfe

Storfepølse i flere varianter: Tradisjon, med urter og granskuddsirup eller med hvitløk.

Eplegele

Eplegele

Eplegelé med kanel og vanilje – noen reiser lange omveier for å få tak i den.

Dugurdste

Dugurdste

Dugurdste er god til frokost og lunsj. Inneholder peppermynte, sitronmelisse og anisisop.

Granskuddsirup

Granskuddsirup

Granskuddsirup fra Mjelhovd Gaard er et gammelt kjerringråd mot sår hals, hoste og heshet.

Solbærgele

Solbærgele

Solbærgelé slik den var i gamle dager, inneholder bare solbær og sukker.

Økologisk Spelt, sammalt

Økologisk Spelt, sammalt

Økologisk spelt, sammalt.Grov spelt som passer veldig godt til brødbaking.

Økologiske Egg

Økologiske Egg

Økologiske egg fra lykkelige høner, alltid ferske og velsmakende.

Økologisk Spelt, siktet

Økologisk Spelt, siktet

Økologisk spelt, siktet. Prøv det til pannekaker, vafler eller sukkerbrød!

Brødkrydder

Brødkrydder

Brødkrydder gir brødet ekstra god smak. Inneholder bergmynte, anisisop, estragon og ringblomst.

Smørkrydder

Smørkrydder

Smørkrydder til urtesmør eller til dip.