Ingredienser

Til 4 personer:

8 elgkarbonader

Salat etter eget valg

Soppsaus:

1 pose utvannet skogsopp 1 sjalottløk, finhakket

3 dl fløte

2 dl melk

1 ss Maizena jevner

I tillegg trenger du:

Salt, pepper, salat, sjalottløk, fløte, melk, Maizena jevner

 

Varm elgkarbonadene i en steke- panne på middels varme.

Lag soppsausen som en tykk sopps- tuing; surr løken i smør, tilsett sop- pen med vannet og la dette koke seg tørt. Ha deretter på fløte og la dette koke til det tykner. Juster tykkelsen med melken. Smak til med salt og pepper.

Han hadde det ikke lett - slakteren som elsket de firbeinte høyere enn oss som går på to. Visst kunne han sette den beste maten på bordet, og visst forsynte folk seg av fatet. Men han hadde alltid en tåre i øyekroken da han gjorde det en slakter må gjøre. Helt til han tok et valg. Heretter skulle han bare slakte dyr som hadde hatt det fint og flott. Og han bestemte seg for at kjøttet skulle bare gå til dem som satte pris på nettopp det. Siden har slakteren både sovet godt og solgt godt.

Produkter fra Eventyrsmak

Spekekjøtt av storfe

Spekekjøtt av storfe

Norsk Rødt Fe eller Charolais fra Bakke Gård.

Blanda Skogsopp

Blanda Skogsopp

Blanda skogsopp er blanding av kantareller, steinsopp, piggsopp, fåresopp, kremler og mye annet.